POC_thomaslerooy_hoofden2
thomas-lerooy_1420x821_bijgeknipt_1420x821_bijgeknipt_1420x821_bijgeknipt

Thomas Lerooy, geboren in Roeselare, woont en maakt kunst in Elsene. Hij is beeldhouwer en tekenaar, en exposeert momenteel in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten met ‘Behind The Curtain’. Hij veroverde niet enkel België, maar ook Parijs. En binnenkort ook Shanghai, Berlijn en… Knokke.

Inderdaad, Knokke. Momenteel bouwt hij een 21 meter hoog beeldhouwwerk dat vlak voor ons kustproject Cap Horn komt te staan. Daar kijk je binnenkort dus niet enkel uit op zon, zee en strand, maar ook op een Belgisch meesterwerk. Een totem van mensenhoofden.

Jarenlang verzamelde Thomas Lerooy hoofdscans van verschillende standbeelden uit enkele Europese musea. Deze scans schaalde hij naar dezelfde proporties en nu stapelt hij ze op elkaar, waardoor de hoofden eeuwig naar elkaar moeten luisteren.

Een surrealistisch kunstwerk met een vleugje humor, dat doet denken aan Félicien Rops, James Ensor en René Magritte. Hij flirt als het ware met klassieke beeldhouwwerken en surrealistische schilderijen. Hij daagt uit en speelt. Combineert drama en humor. Is zowel theatraal als intiem.

Thomas Lerooy - Koppen Bronsgieterij (2019.05.28) (13)
Thomas Lerooy - Koppen Bronsgieterij (2019.05.28) (3)

Thomas werkt momenteel volop aan het hoogste kunstwerk in Knokke. Dat zal te bewonderen zijn in het najaar van 2019. Wij werken momenteel aan de appartementen van Cap Horn, de hoogste toekomstige landmark van Knokke. Voor meer info en beschikbaarheden, klik hier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten? Akkoord