POPup-MIdan

Spring deze zomer eens binnen bij pop-up bar Chez, een tijdelijk paradijsje aan zee voor foodlovers! In dit artikel test journalist Karel Cambien alvast het aanbod. En over paradijsjes gesproken: de pop-up bevindt zich in Residentie Midan, een van onze meest populaire projecten pal aan de zee. Ontdek Midan snel hier.

De Belgische kust is deze zomer een nieuw culinair curiosum rijker. Pop-up zaak Chez verzamelt aan het Rubensplein diverse concepten onder één dak. Het werd een mix tussen een pop-up foodmarket, een trendy aperobar en een eettentje waar je de nieuwste trends in food en drinks ontdekt, gezond enhelemaal anders.West-Vlaming Frank Decuyper nam twee collega foodondernemers onder de arm.

Foodlovers die deze zomer naar de kust trekken, hoeven niet ver te zoeken naar de nieuwste hotspot. Wie de dijk afwandelt in Knokke-Heist kan ter hoogte van het bekende driehoekige Rubensplein zijn honger stillen bij Chez. Je ontdekt er de nieuwste foodtrends, maar nipt er net zo lekker aan de coolste hypes in cocktails en healthy drinks. Chez lanceert niet alleen een gloednieuw foodconcept, maar laat Knokke deze zomer meteen ook kennismaken met alles wat hot and happening is op internationaal niveau. Neen, hier geen gin of wodka op het menu, maar Maderista, een cocktail op basis van Madeira wijn, homemade lemonades en vermouth van Kiss My. Bestellen doe je aan een centrale toog. Je kiest waar je zin in hebt en ploft dan gezellig in de cozy lederen zetels op het lounge-terras, in de extra large strandstoelen, of in de hangmat.

Gezonde hamburgers en andere kroketten

Chez wil bezoekers in de eerste plaats lokken met een origineel aanbod. Zoals met wurgers bijvoorbeeld. Nog geen 2 jaar geleden pakte Karen Wellens van B-nut samen met haar twee dochters uit met een aparte foodtruck: Oscar. Bedoeling was om gezonde fingerfood aan de man te brengen op festivals. “Na wat experimenteerwerk was de Wurger geboren: 2 wafeltjes van butternutpompoen met daartussen een heerlijke vegetarische bioburger”, aldus Karen Wellens. De burgers die geserveerd worden zijn afkomstig van The Bio Veggie Company, een bedrijf uit Temse dat al 30 jaar de beste vegetarische burgers en nuggets maakt. “Onze burgers zijn met de wafeltjes van B-nut een match made in heaven en worden gesmaakt door zowel vegetariërs als foodies die eens iets nieuws willen uitproberen.”, vertelt Delphine Van Goethem van The Bio Veggie Company.Ook de bekende ambachtelijke garnaalkroketten van Bubba worden aangeboden. Ze zagen ooit het levenslicht zagen op de markt in Knokke. “Nog steeds sta ik hier twee per week op de markt”, zegt Frank Decuyper, de uit Oedelem oprichter van Bubba. “Ondertussen is het assortiment flink uitgebreid. Zo kan je deze zomer kennismaken met de Bouillabaisse kroket, samengesteld door North Sea Chefs.” Deze ‘Catch of the Day’-kroketten brengen hulde aan de minder bekende heerlijke vissoorten van de Belgische kust. De opbrengst wordt opnieuw geïnvesteerd in de promotie van de onbekende Noordzeevis.Chez brengt ook de tropen recht naar Knokke met Poké Bowls, de nieuwste healthy trend uit Hawaï. Een rijkelijk gevulde kom met rauwe vis, kip of tempeh in combinatie met een kleurrijk groentepalet en extra toppings.

Bron: Made In West-Vlaanderen 05/07/18

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten? Akkoord