Eerder vroegen we Isabelle Onraet al over de sfeervolle ruimtes die ze voor POC ontwerpt, maar we trokken de getalenteerde interieurarchitecte ook nog even bij de mouw voor een aantal handige tips. Hoe richt je een vakantieverblijf best in, en welke trends komen er binnenkort aan? Isabelle deelt haar expertise:

Wat is precies het verschil tussen het inrichten van een vakantiewoning en een permanente woning?

De noden zijn anders. In een vakantiewoning ligt de nadruk meer op het creëren van leefruimtes terwijl in een permanente woning de praktische kant zoals kastruimte en opbergmogelijkheden meer aandacht vragen. Bij een vakantiewoning heeft een klant soms andere prioriteiten, zoals sporadische extra slaapgelegenheid, meer overlappende functies etc…

Heb je specifieke tips voor mensen met een verblijf aan zee?

Verlies het geheel niet uit het oog. Kopers verliezen zich te vaak in details die dan worden ingepland zonder rekening te houden met het effect op de ruimtelijkheid en het geheel. Daarnaast worden ook technische en praktische zaken vaak onderschat; je moet deze van bij het begin meenemen in je verhaal en niet op het einde in hoekjes en kantjes proberen duwen. Heb je specifieke eisen en wil je tot een mooi geheel komen, laat je dan ook tijdig bijstaan door de juiste partners. Als alle muren er al staan is het vijf voor twaalf en vallen grote maar soms ook kleine opties om te optimaliseren weg.

Welke trends komen eraan?

Edele materialen, kwalitatief meubelwerk en los meubilair blijven hun waarde behouden en de appreciatie hiervoor is opnieuw sterk gestegen. Het waarderen van designklassiekers uit zich sterk over de stijlen heen lijkt me, de vernieuwing ligt o.a. in de manier waarop kwalitatieve stukken worden gecombineerd en in de specifieke materiaalkeuze. Stoffen krijgen opnieuw grovere texturen, en de authenticiteit van materialen en hoe deze aanvoelen wordt ook opnieuw sterk op prijs gesteld.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten? Akkoord