Dat POC regelmatig beroep doet op Isabelle Onraet is niet verrassend. De Belgische interieurarchitecte staat bekend om haar warme, stijlvolle ruimtes en ze slaagt er telkens weer in om het anonieme dat eigen is aan nieuwe projecten om te toveren tot een intiem, persoonlijk geheel waar we ons onmiddellijk thuis voelen. Nieuwsgierig naar waar Isabelle het zelf warm van krijgt, vuurden we enkele vragen op haar af.

interieurarchitecten-isabelle-onraet-silvana-callens

Wat vind je belangrijk bij het inrichten van een ruimte?

Ik vind het vooral belangrijk om te vertrekken vanuit een visie voor de gehele sfeer, want een ruimte staat nooit op zich maar maakt juist deel uit van een geheel. Ik werk daarom heel bewust met strakke en heldere lijnen. Via mijn passie voor edele materialen en aandacht voor kleuren en de interactie en tactiliteit van texturen zoek ik, in functie van elk afzonderlijk project, een antwoord op de wensen van de klant om zo tot een heel persoonlijk resultaat te komen.

Laat je je wat de projecten van POC betreft inspireren door de zee, en zo ja, op welke manier wordt dat gereflecteerd?

Aan zee wordt vaak vlugger voor lichte tinten en materialen gekozen, hetgeen zich dan vertaalt in de sfeer die je telkens weer opnieuw in modelappartementen ziet opduiken. Ik vind het dan ook belangrijk om ook hier vernieuwende materialen en een vernieuwende stijl tegenover te zetten.

Waar haal je verder inspiratie uit?

Ik probeer met een open blik naar de wereld te kijken en ben altijd op zoek naar inspiratie uit alle hoeken; een bepaald materiaal, een beeld of zelfs een enkel meubel- of decoratiestuk kan me inspireren om vervolgens een volledige sfeer te ontwikkelen.

Wat is volgens jou de grootste uitdaging bij dit soort projecten?

Vakantieverblijven vragen om het goochelen met ruimte. Al snel vervalt men bij het inrichten hiervan in verhakkelde ruimtes waar alle functies misschien wel een plaats hebben gekregen, maar het geheel chaotisch en beklemmend voelt. De uitdaging is om heldere en open ruimtes te realiseren waarin alle noden een goede, functionele plaats krijgen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten? Akkoord