03-09-2019 Event
Liberation_Ride_V2

Misschien besefte je het niet echt, maar Vlaanderen werd op het einde van de Tweede Wereldoorlog ook voor een stuk bevrijd door Poolse troepen onder leiding van generaal Stanislaw Maczek. Dat is ondertussen 75 jaar geleden en om dat gepast te vieren, worden op 14 september 2019 vanuit het West-Vlaamse Tielt meerdere fietstochten georganiseerd.

Om de heroïsche tocht van die Poolse bevrijders te herdenken, kan je kiezen uit twee begeleide tochten voor meer geoefende fietsers van 80 en 120 km en twee knooppuntenroutes voor recreatieve peddelaars en gezinnen met kinderen van 20 en 40 km. Start en finish liggen telkens op het Generaal Maczekplein in Tielt.

Je inschrijven kan op grinta.be. Daar vind je meteen ook alle info, net als op de website van polen.travel en de Facebookpagina van het evenement.

Maar het gaat die dag om meer dan fietsen alleen: we zetten ook Polen in het zonnetje! In het Polish Village – een heus evenementendorp – is de ganse dag door heel wat te beleven: leuke muziek, de heerlijkste Poolse specialiteiten om de honger en dorst te stillen, verschillende Poolse regio’s die zichzelf, hun fietsroutes en hun producten voorstellen, kinderanimatie, een Poolse stuntfietser, … Alle info over het Polish Village vind je hier.

POC draagt Polen natuurlijk in het hart en is dus trots medesponsor te zijn van deze ongetwijfeld onvergetelijke dag. Afspraak 14 september in Tielt?

Zin om zelf Polen te ontdekken? Neem deel en win onze hoofdprijs: een trip naar Marina Royale in Darlowo, Polen !

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten? Akkoord