henry-small-sq_1420x821_bijgeknipt

Welk verhaal schuilt er achter Marina Royale? Het resort maakt deel uit van het project Baltica Royale in de baai aan het Poolse stadje Darlowo en is de eerste grote stap van POC Partners in het buitenland. En het is er een die ze samen met een internationaal team experts zetten, onder wie creatief directeur en brand strategist Henry Chebaane. “Mijn werk draait om het creëren van connecties tussen de echte en imaginaire wereld. Het draait om het vertellen van een verhaal.” En het verhaal van Marina Royale is…

U bent brand strategist van Baltica Royale en Marina Royale. Hoe heeft u de conceptontwikkeling van het resort aangepakt?

“Wanneer je de master brand creëert voor een specifiek project, betekent het dat je een coherente verhaallijn ontwikkelt waaraan je consequent alle architecturale, artistieke en design elementen ophangt, van de gastenverblijven tot de lepels in de restaurants. Een resort met een sterke verhaallijn nodigt zijn gasten uit een connectie te ervaren met en zich te verwonderen over hun omgeving. Kunnen ze de zee voelen in de maritieme details en de verschillende blauwtinten in Marina Royale? Hebben ze het gevoel dat ze in een andere wereld zijn terechtgekomen? Uiteindelijk bepaalt de ervaring van de gasten of en hoe een resort tot leven komt.”

Waar haalde u de inspiratie voor het verhaal en ontwerp van Marina Royale?

“Marina Royale is een van de drie toekomstige resorts in het complex van Baltica Royale. De andere twee zijn Riviera Royale en Viridia Royale. Zoals de naam suggereert, draait Marina Royale volledig om de ervaring van het leven aan de kust, terwijl de andere resorts zich meer in het binnenland bevinden. Mijn creatieve uitdaging zat hem vooral in de manier waarop ik de Baltische kust kon introduceren in ons verhaal. Deze kust heeft niet de typische gouden stranden en warm zeewater, maar de wildere kustlijn en het unieke zonlicht geven haar wel een mysterieuze schoonheid. Daarom heb ik Marina Royale voorgesteld als een verborgen koninkrijk aan de zee, met details uit de lokale geschiedenis en folklore, naast uiteraard de maritieme elementen.”

Vinden we het internationale karakter van het project ook terug in uw concept?

“De Pools-Belgische connectie is zeker aanwezig, in de maritieme aspecten van het concept. Wat Polen en België gemeen hebben, is hun geschiedenis van scheepvaart en scheepshandel. Ik kon me levendig voorstellen hoe iemand vanuit, bijvoorbeeld, Knokke of Nieuwpoort de zeilen zou hijsen richting Darlowo, om een nieuw of beter leven op te bouwen aan de Baltische kust. En daar misschien zelfs een eigen zaak zou starten. Dat is ook waarom een van de eetgelegenheden vlakbij het strand in Marina Royale ‘Strand’ heet en frietjes en wafels op het menu heeft staan. Ik hou ervan om zulke ervaringen te creëren waarin realiteit en verbeelding samenkomen.”

De ervaring van de klant is duidelijk heel belangrijk in uw werk. Welk gevoel wil u de gasten geven?

“Ik wil de gasten een gevoel van verbazing laten delen, alsof ze tot iets unieks behoren op het moment dat ze in Marina Royale toekomen. Dit is een zeer goede basis voor een samenhorigheidsgevoel en dat wil ik ook verder aanmoedigen via de faciliteiten in het resort. Marina Royale biedt een waaier aan eetgelegenheden, zoals strandcafé Lido en trattoria Dall’ Uovo. De gasten kunnen ook de Aqua Regina spa bezoeken en voor de jongsten is er de Kaczuszki (“eendje”) kids’ club. Het draait voor mij allemaal om ontspanning, je openstellen en met elkaar in gesprek gaan.”

En hoe heeft u de samenwerking met POC Partners ervaren?

“POC Partners heeft duidelijk een boontje voor dit project en de regio waarin het ontwikkeld wordt. Ik heb ondervonden dat we ook veel karaktereigenschappen gemeen hebben: toewijding, passie, de kunst om het hoofd koel te houden wanneer nodig en een rotsvast geloof in het succes van Baltica Royale.”

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten? Akkoord